Православни верници обележавају празник Светог Архангела Михаила, који важи за најстрожег, али и најправеднијег.

Пред овај дан постоје молитве, а јако је важно молити се три дана, дан раније, на дан празника и дан после. Архангел Михаило је онај анђео који је свргнуо Луцифера у борби између добра и зла, светлости и таме.

Фото: М. Анђела, Википедија/јавно власништво

 

 

21. новембар - Ово је дан светог Архангела Михаила, те обавезно отиђите у цркву и запалите свећу. Молите се свом анђелу. На овај дан тражите да вам се испуни најдубља и најважнија жеља. Важно је да отворите душу и срце, да делите радости и тугу и на крају да се захвалите. Небо током целог овог дана прима молитву.

22. новембар - Током овог дана затражите од Архангела Михаила да вам помогне са тешкоћама на послу. Није важно да ли је у питању жеља за већом платом, бољом позицијом или другим послом, своју жељу замислите у периоду од 8.48 па до 9.32 и помолите се.

На основу предања, Архангел Михаило је као награду од Бога добио могућност да се два пута годишње спусти у пакао и ослободи душе грешника пружајући им починак у небеском царству.

Фото: СПЦ

 

 

Због тога је важно да на великог свеца посетите цркву, затражите срећу и благостање, али и дан када је пожељно да учините што више добрих дела. Избегавајте свађе, бес, негативност.

Такође, од Аранђеловдана па до 28. новембар када почиње Божићни пост, опростите својим непријатељима и очистите душу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&