Такве наслаге се онда лако "прелепе" на следећи комад који је на реду за "исправљање", остављају трагове које понекад не моги ни у машини да се скину.

Како да вам пегла буде неспрекидно чиста? Постоји трик од 30-ак секунди који ће решити проблем налепљених слојева на дну.

Таблета попут магичног штапића

Једна крајње необична, али ефикасна метода за чишћење трагова изгореле одеће на пегли јесте да наслаге састружете таблетом за машину за прање судова. Таблете за машину за прање судова су дизајниране тако да уклањају флеке и масноц́у од хране, па и није изненађење што их многи људи користе и за чишц́ење других ствари осим судова.

А ево како да очистите пеглу таблетом за машину за прање судова...

Загрејте апарат на јаку температуру, па искључите из струје. Потребно је да пегла буде топла, али не и да је укључена у струју. Уколико је флека мало старија, мораћете мало више да је загрејете, само водите рачуна да се не опечете. Затим узмите таблету и утрљајте у флеке, видећете како се истог момента скидају. Следећи корак јесте да узмете влажну крпу и обришете очишћен део. Цео посао завршићете за мање од 30 секунди!

Савремене пегле имају и рупице за испуштање воде и паре, а ако су се у њима накупиле исте ове наслаге, проблем ћете решити штапићима за уши и сирћетом. Једноставно умочите штапић у мало сирћета и прелазите преко наслага у рупицама док се не очисте. Једноставно, зар не?

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".