Пуно људи мисли да су медведи најстрашније животиње у Америци. Верујте, кад видите лоса, схватићете да је он у ствари тај... 

Један је од бројних коментара на друштвеним мрежама повезаних са снимком 'мега' лоса, наводно насталој у близини Анцхорагеа на Аљасци.

 

 

На снимку се види животиња како 'грицка' стабло док око ње уз улицу пролазе аутомобили, чак је и неколико људи у близини.

Оригиналн снимак изазвао је лавину реакција, па су тако неки објавили и своје снимке 'контакта' с овом животињом.

 

Неки ипак нису уверени да је снимак стваран. Сигурни су да је настала уз помоћ АИ технологије.

- Да живе овде, схватили би да има и већих лосова од овога. Уосталом, ствар је перспективе, па из овог угла делује и већи него што је - одговарају им становници Аљаске. Неки су се потрудили и објавили визуализацију "Како би лос изгледао у кухињи".

 

Како наводе стручњаци, лосови на Аљасци могу нарасти, а гледају им висину од копита до рамена, преко два метра. Кад још на то додате импресивне рогове...

- Људи не схватају колико су велике ове животиње док их не виде. Мисле да су као јелени, али... - пишу становници Аљаске.

Иначе, лос је највећа врста јелена. Највише их је у Канади, Аљасци, Русији, Казакхстану... Иако је реч о биљоједу, то никако не значи да су људи сигурни у близини ове животиње.

- На Аљасци имате три пута веће шансе да вас нападне лос него медвед - наводе на специјализованим порталима уз додатак да су напади медведа ипак смртоноснији.

- Не боје се људи и неће напасти ако нису испровоцирани. Пуно њихових напада на људе изазвали су пси својим лајањем - закључују стручњаци...

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".