Начин на који смо отишли на ЕУРО није баш најсјајнији! Србија је одиграла само 2:2 против Бугарске у Лесковцу у мечу последњег кола квалификација!

Србија је била одлична у првих 20 минута, али од тог момента уследило је расуло у игри наше репрезентације. Очајних 60 минута... Недопустиво, без жара, енергије, тотално одусутно... Е, тако је деловала Србија. Бугари су преокретнили резултат и повели са 2:1! Мислили смо да је у питању кошмар. Иако су Мађари у тим моментима водили и самим тим смо били и даље на ЕУРО, утисак је био више него горак.

Након утакмице, утиске је сумирао селектор Орлова, Драган Стојковић Пикси:

- Ово је велики дан за српски фудбал! Ова земља је дочекала да има своју екипу на Европском првенству. Честитам својим момцима који су данас одрадили посао и борили се до самог краја. Честитке свима, срећни смо и здавољни - рекао је Пикси и потом додао:

- Ја сам јуче рекао да ће бити занимљива утакмица за гледање и да неће бити лако. Остварили смо повољан резултат који је довољан да нас одведе на Европско првенство, и то је најважније.

Успели су Бугари да преокрену резултат у Лесковцу, али је изједначујући гол за наш тим постигао Срђан Бабић.

- Контилосали смо утакмицу у првом полувремену, стварали шансе, повели са 1:0... Знали смо да неће бити лако. Догодиле су нам се грешке код првог и другог кола Бугара, али смо успели да се издигнемо. Није лако на психолошком плану играти овакве утакмице. Веровали смо да можемо до другог кола и успели смо у томе.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".