Подсетимо, Ђоковић је изборио пласман у финале, пошто је у два сета убедљиво победио младог Шпанца Карлоса Алкараса са 6:3, 6:2.

У борби за трофеј чека га још једна велика нада светског тениса - Италијан Јаник Синер.

Након меча са Алкаразом Новак је стрпсљиво одговарао на питања знатижељних новинара. Говорио је о сјајној партији против Шпанца и изнео своја очекивања пред нови окршај са младим Италијаном.

На почетку разговора осврнуо се на комплетну сезону, која је била фантастична.

"Имао сам скоро савршену гренд слем сезону. То ми је било најважније. Завршио сам годину као број 1 у свету, заиста постигао све циљеве које сам имао, оборио многе рекорде, ушао у историју спорта. Наравно, одушевљен сам сезоном", поносно истиче Новак и додаје:

"Али још један меч је остао до краја. Надам се да ћу сезону крунисати још једном победом".

Фото: Профимедиа

 

Уследила је и анализа меча са Алкаразом.

"Један од мојих најбољих мечева против највећег ривала ког сам имао ове године, Карлоса. Имали смо неке епске мечеве. Тачније, сва три меча која смо играли ове године били су маратонски. Мислим да су сви очекивали, укључујући и нас двојицу, да ћемо имати дугу ноћ, велику борбу, дуг меч... Али одиграо сам заиста беспрекоран меч до краја. Играо одличан тенис, на високом нивоу, извршио велики притисак на сервис гемове, натерао га да игра. Заиста сам добро сервирао када је требало. Најбољи меч недеље, један од најбољих у години" каже Новак и додаје:

"Не може доћи у боље време за мене, с обзиром на то да нисам играо свој најбољи тенис у мечевима групне фазе. Али вечерас сам био близу најбољег издања".

Новинаре је занимало да ли има сличности између Рафаела Надала и Карлоса Алкараза.

"Не видим сличности са Рафом, они су различити играчи. Можда има сличности када је интензитет који доносе на терен у питању. Он је један од најкомплетнијих играча против ког сам играо. Импресивно је што може да игра константно добро, најмлађи је играч који је дошао на прво место. Већ има бриљантну каријеру, очигледно је да ће имати много успеха у годинама које долазе, млад је. Чини ме спремним за меч. Нешто слично као против мечева са Надалом и Федерером, где сам знао да морам да будем на врхунцу својих могућности да бих победио", рекао је Новак.

Један новинар замолио је Новака да прокоментарише занимљиву чињеницу да је у полуфиналу играо против 16 година млађег Алакараза, а да му данас на црту излази Синер од кога је старији 14 година.

Ноле је ставио руку на главу и уз осмех рекао:

"Хвала на подсећању".

Фото: Профимедиа

 

На питање шта мисли о том финалу и колико ће му меч који су одиграли у групној фази помоћи у припреми, Новак је одговорио.

"Даје ми додатну мотивацију оно што се догодило у мечу пре, тај пораз, знам шта морам да радим. Он је најбољи играч на турниру тренутно, добио је сва четири меча до сада, има велику подршку публике, финале је, он иде за први трофеј на овом турниру, ја по седми. Знам шта могу да очекујем, спремићу се, овакав меч са Карлосом ми даје додатну снагу."

На крају разговора Новак је истакао да је спреман за велико финале.

"Био сам и раније у овим ситуацијама, надам се да ће ми искуство помоћи, али мислим да неће преовладати, јер је (Синер) играо добро, имаће и публику на својој страни. Знам шта да очекујем. Вечерашњи наступ ми заиста даје добар осећај пред финале, јер сам одиграо свој најбољи меч на турниру до сада", рекао је Ђоковић.

БОНУС ВИДЕО: