Удовица Кристен Трипсон, суочила се са великим болом, када је након што јој је муж умро остала сама са децом. Пре него што је умро услед опаке болести, Кристен и њен муж Сем имали су планове о проширењу породице, упркос томе што су већ имали сина и ћерку.

Њихова ћерка је зачета вантелесном оплодњом и након ње, пар је имао још 4 смрзнута ембриона. Кристен је након Семове смрти покушала да затрудни, али није успела. У фебруару је покушала поново и надала се најбољем. Овај емоционални моменат је поделила са својом и Семовом мајком.

"Како бисмо Сем и ја имали још биолошке деце након његовог лечења, морала сам да идем на вантелесну оплодњу. Остала сам са 4 ембриона. Алиса Ен је била наш први. Поново смо покушали прошлог лета, али сам га изгубила врло рано. Три седмице након тога, Сема више није било."

"Иако нисмо причали о његовом крају, причали смо доста о ембрионима. Они су за нас били потенцијална деца. Увек нам је то био план, шта год да се деси".

"У протеклих 6 месеци ни једном није било сумње шта ћу да урадим. Чак и на интензивној нези код њега, знала сам шта ћу да урадим, да им пружим наду за живот."

"Пролазили су месеци припремног рада, и физичког и психичког. Мој доктор нас је добро знао и није био изненађен мојом одлуком. 9. фебруара, уз подршку моје и Семове маме, пренета су ми последња два ембриона."

"Било је много суза и љубави у тој соби. Пар седмица касније сазнала сам да носим једно здраво дете. И то је било у реду. На начин који ја видим, Сем добија једно и ја добијам једно. Наравно, то је горка и слатка ствар истовремено. Али то је била наша одлука и оно што сматрам једним од најлепших благослова живота. Пресрећна сам и узбуђена што ћемо у октобру имати принову", изјавила је Кристен.

(Курир стил)

БОНУС ВИДЕО: