Неки су у старту одустали од брака на даљину, а неки су то учинили годинама касније. Бивши припадници Јединице за специјалне операције МУП-а Србије су због разних кривичних дела осуђени на максималне казне од по 40 година затвора, а поједини од њих треба да робијају још 20 година. Све дужи боравак унутар зидина и све мање наде за излазак на слободу, резултирали су бракоразводним парницама, јер лепше половине нису могле да их чекају до пензије.

Тако се Ненад Бујошевић Рамбо, кум Милорада Улемека Легије, осуђен на 35 година затвора због убиства Ивана Стамболића и четвороструког убиства функционера СПО-а на Ибарској магистрали, 2016. споразумно развео од супруге Сање. Рамбо је у самици скоро 20 година, а са Сањом има пунолетног сина и ћерку. Сања је за један лист раније изјављивала да не иде у посету бившем супругу у пожаревачки затвор „Забела“, али да се са њим чује телефоном јер су остали у коректним односима после 20 година брака.

- Имамо двоје деце и она су наша нераскидива веза. Ни пре развода нисмо имали размирице. Просто, бреме живота је учинило своје. Сада смо мало модификовани спој. Наш однос је много нормалнији него у неким дисфункционалним породицама. Договарамо се око деце, шалимо се… - рекла је Рамбова бивша жена.

Рамбо и Сања су се развели после 20 година брака. Она је после тога упловила у везу с другим мушкарцем, са којим је добила ћеркицу.

Споразумни развод имао је и бивши припадник ЈСО Бранко Берчек, из Лознице, који је осуђен на 40 година затвора због убиства Стамболића и атентата на Вука Драшковића. Он се исто споразумно развео 2011. од своје супруге са којом има ћеркУ и сина. Берчек је у затвору 17 и по година, од 2007. је у пожаревачкој „Забели“, где га посећују супруга, деца, родитељи и сестра.

Једна од супруга испричала је да није хтела да иде у „љубавну собу“, иако је на то имала право три сата.

- Испред те просторије за време боравка затвореника и његових партнерки буде стражар. Унутра је кревет, лавабо, постељина… Када сам видела све то, повраћала сам. Није ми било ни до чега, а камоли до секса. Неки од тих робијаша доводе и проститутке, па сама помисао на то ми је будила гађење - описала нам је она интимну собу у „Забели“.

Међу првима брак је пукао Душану Маричићу Гумару (50), последњем команданту ЈСО, осуђеном на 40 година због убиства Стамболића.

- Он се још на почетку развео од супруге, са којом има одраслу ћерку. Његова супруга је продала њихов стан у Новом Саду и купила други. Веза је пукла, јер је открила да је тада био у вези са једном згодном тенисерком из Новог Сада, која је редовно долазила на сва његова суђења. Међутим, и она га је касније оставила и удала се.

Љубавна соба

Једна од супруга испричала нам је да није хтела да иде у „љубавну собу“, иако је на то имала право три сата.

- Испред те просторије за време боравка затвореника и његових партнерки буде стражар. Унутра је кревет, лавабо, постељина… Када сам видела све то, повраћала сам. Није ми било ни до чега, а камоли до секса. Неки од тих робијаша доводе и проститутке, па сама помисао на то ми је будила гађење - описала је она за интимну собу у „Забели“.

И Ненад Илић Главоња (46), осуђен на 30 година због убиства Стамболића и атентата на Драшковића, развео се од супруге Марије, са којом има сина и ћерку.

- Не знамо шта је тачно било између њих. Он се развео после „Сабље“, негде 2005, док је био у ЦЗ-у. Још је тада имао несугласице са супругом. Она сада живи у Београду.

На лични захтев је пребачен из „Забеле“ у затвор у Падинској Скели - додаје саговорник.

Леонид Лео Миливојевић, који издржава казну од 30 година, такође се на почетку својих притворских дана растао од жене, са којом је био у вези из које имају ћерку.

За разлику од поменутих, Милорад Улемек Легија има стабилну везу са супругом Александром Ивановић, са којом има три ћерке. Оне га посећују у пожаревачком затвору „Алкатраз“, а Легија од фебруара 2020. може без непробојног стакла да прича и љуби супругу и децу.

Звездана Јовановића Звекија, осуђеног на 40 година робије због убиства премијера Зорана Ђинђића, верно чека супруга Оливера Лела Јовановић, са којом има сина и ћерку, а у јануару 2019. добио је унука.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: