Матеа је рођена и одрасла на Врачару, а после основне школе уписала је Четрнаесту београдску гиманазију. Иако је истицала да одрастање памти као безбрижно и срећно, мало је познато да је у тинејџерском периоду боловала од поремећаја у исхрани, тачније од булимије. 

 

 

- Требало ми је времена да јавно причам о томе, али мислим да је важно, то је булимија. Ја сам се годинама борила са том психичком болешћу, скоро су ми рекли да је то психичка породична болест. Мислим да иако се подигла свест о менталном здрављу мало се прича о анорексији и булимији, а оне су јако важне јер могу да имају смртоносни исход. За мене док не покажем то неко своје депресивно стање нико не би рекао да сам депресивна јер ја кад изађем на улицу, ја сам насмејана. Све моје бољке остају код куће или на психотерапији. Нико није дужан да трпи моја стања, а мислим да је лепо видети срећне људе - истакла је она.

 

 

Због менталних блокада које су јој стварали килограми, Матеа је одлучила да их се реши. Међутим, како је појединима тешко угодити, глумица се поново нашла на мети коментара, а овог пута због драстичног мршављења за кратко време.

- Никад не могу да кажем да сам била дебела али сам у тинејџ добу била крупнија. Ја сам себе убедила да не треба да изгледам тако. Онда су кренуле дијете. У трећој четвртој години средње школе аутофагију сам сама измислила. После 19х не једем ништа и то лето сам баш смршала. Кад сам дошла у школу сви су се питали шта ми се десило. Зашто мора нужно нешто да ми се деси ако изгубим неке килограме. То је оно што ме и дан данас нервира, када смршаш или си мршав свако себи да заправо да пита зашто си тако мршав и да ли једеш нешто. Док када је неко гојазан то је неумесно да кажеш - рекла је потом Матеа у подкасту "Нина и Нудла".

 

 

Подсетимо, Милосављевићева је већ неколико месеци у вези са колегом Милошем Петровићем Тројпецом, али још увек не желе да говоре јавно о њиховој романси. 

БОНУС ВИДЕО: