Иако је краси изузетан таленат, Изворинка се током живота често сусретала са предрасудама због њеног влашког порекла. Често је друштво одбацивало, јер су мислили да ће се њима нешто десити ако буду били у контакту са њом. 

- Мене целог живота прати та фама о влашкој магији, и у позитивном и у негативном смислу. Људи мисле да је то неко чудо, пошто не знају о чему се ради и због тога се плаше. У стварности, моћ влашке магије не постоји. Постоји веровање, али то је нешто друго - то је обичајни живот Влаха. У дугим зимским ноћима, у неким селима у Хомољским планинама, на Ртњу, шта би друго баке радиле него кувале неке траве и правиле еликсире, па се то онда прочуло да има лековиту моћ и тако су се измишљале разне приче на ту тему. То је, дакле, веровање. Колеге на студијама ме никад нису задиркивале због мог порекла, али сам имала проблем друге врсте, када се прочуло да сам Влајна. Наиме, они су зазирали од мене и плашили су ме се, а многи се плаше и данас. Невероватно ми је да и данас, у 21. веку, има много младог света који верује у неке магије, у нешто натприродно и неопипљиво, у нешто што није цивилизацијска тековина - истакла је  Изворника за "Курир", па додала:

Фото: В. Данилов

 

- Причали су: "Пазите се Изворинке Милошевић, она има моћ, можда може нешто лоше да нам уради!" То је значило да нико није смео да ми приђе, осим Мише Блама. Он је био јеврејског порекла, јеврејски народ је претрпео голготу као нико на овом свету, он се смејао тим причама о влашкој магији - поделила је своју причу, па открила шта су јој рекли када је требала ући у ријалити. 

- Када је требало да уђем у један ријалити, рекли су ми да кокетирам с влашком магијом. Тад сам им рекла да могу само да им објасним да је то веровање. На крају се створила толика фрка на том "Двору" да су комплетан аудиторијум и сви учесници били на једној страни и тако су ме чудно гледали, а ја сама на другој. То ме прати цео живот. Зато се после развода од Блама, а касније и после његове смрти, нисам поново удавала, јер су људи мислили да ћу, ако се будем удала, мужа задавити на спавању или да ћу да му бацим неке чини у кафу или не знам шта, да ће да се разболи и умре... Тако да сам себи дала задатак да ћу, док сам жива, објашњавати људима да је све то око влашке магије фама и да постоји само веровање.

Име Изворинка јој је обележило каријеру, али ретко ко зна да јој је влашко име Фунтињора Фунта Лунга.

- Пре 14 година су ми за шест месеци отишли мама, тата и брат. Цела породица. Беба је мени била више од кучета, више од љубимца. Ми смо пребродили најтеже тренутке. Кад ти оде мама и тата у року од шест месеци, а после тога чујеш да ти је умро брат од отказивања бубрега, онда имаш само два начина како да се извучеш. То је да снажно кажеш: "Чекај, да ли мој син, пошто већ нема оца (и он је преминуо, Миша Блам) не заслужује да нема ни мајку?". Не! И ја сам онда узела Бебу. Моја куца малтезерка је мени значила све. И онда мени ветеринар каже да моја куца има сарком. Ми смо немоћни. Издахнула је на мојим рукама и отишла. И онда парадокс... -испричала је кроз сузе. 

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: