У једним од својих гостовања у једној нашој познатој емисији, испричао је причу која је натерала сузе на очи целој Србији. 

- Звао сам Ирфана Менсура и представио се као професор. Стао је био поред пута, мислећи да прича са неким професором, и тако смо ћаскали 20 минута - казао је Жарко и додао: - Рођени смо на исти дан, 19. јануара.

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

 

Жарко је истакао да је Бранимир Брстина најбољи имитатор, а онда је испричао причу о Драгану Николићу.

- Улази Гага Николић, покојни, у атеље, и каже: "Децо, је л' сте чули за оно пушкарање синоћ на Новом Београду?". Нико није чуо, а он каже: "Једни пушили, други ка*али"... Онда је Бата Стојковић хтео да преприча Гагину фору, па је рекао: "Је л' сте чули за пушкетање на Новом Београду...?" Они кажу: "Па нисмо", а он ће: "Једни пушкетали... А где ми је ка*ање, маму му је*ем" - навео је Лаушевић, што је насмејало многе у студију, па проговорио о својим почецима у глуми.

- Мој пут у глуми био је спорији. Разлог је био што сам ја дошао из провинције. Сви су живели код маме и тате, имали су ту врсту сигурности, ја нисам. Није било мајке... Није ми се враћало у Црну Гору, коју јако волим - рекао је Жарко, па проговорио о тешком периоду током деведесетих година и почетком овог века.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Кад прође неко време све изгледа лакше. Другачије сагледаш све. Не можеш да замислиш колико ти је било тешко. У Америци сам био ограничен, нисам могао да возим, да се крећем како треба... Имао сам само стару, розе возачку дозволу. Радио сам оно што сам могао да радим. Како од потернице да урадим нешто веће? Улазак у авион? Илегала потпуна... - рекао је глумац, док га је публика помно слушала. Иначе, његова највећа подршка је друга супруга, коју је упознао док је био у браку са првом женом.

БОНУС ВИДЕО: