Један од најупешнијих глумаца с наших простора, Жарко Лаушевић преминуо је 15. новембра у 64. години после кратке и тешке болести. Комеморативни скуп биће одржан у понеђељак, 20. новембра, а испраћај и кремација истог дана на Новом гробљу у Београду с почетком у 14.00.

Фото: Б. Данилов

 

 

Тада ће цео регион испратити Лаушевића на вечни починак, а од трагичне вести о његовој смрти колеге и пријатељи не престају да се опраштају од прослављеног глумца дирљивим речима. Сада се огласио режисер Емир Кустурица који је истакао да живети као Жарко Лаушевић Лауш није било нимало лако.

- Када видим како се господски упокојио Лауш, изгледа као да није тешко умрети. То су ми причали сведоци који су гледали своје најближе када су умирали. Кажу, изгоре попут цигарете, зачас. Ништа нас не плаши та смрт када смо вид‌ели како у секунди однесе човека - поручио је Кустурица и додао:

Фото: Катарина Михајловић

 

 

- Живети као Лауш није било нимало лако. Укрстивши граничне линије живота и смрти, он је оставио израз немериве елеганције потврдивши да живот зна да буде елегантан као смрт, а да потоњу можемо савладати д‌елом које заувек оставља душу да слободно лелуја међу нама, док ће лик скромног човека великог дара у правилним размацима на велике уметничке домете везивати нас за славну прошлост најузбудљивијих домета у глумачкој уметности.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: