- Виши суд у Смедереву осим Урошу Б. продужио је притвор и његовом оцу Радиши Б., као и његовом ујаку Горану Г. и брату од ујака Бојану Г. који су оптужницом коју је подигло Више јавно тужилаштво у Смедереву обухваћени овим предметом - каже за Курир извор.

Подсетимо, прошлог месеца подигнута је оптужница против осумњиченог коме прети максимална казна затвора до 20 година јер у тренутку извршења кривичног дела није имао напуњених 21 годину.

Урош Б. је, подсетимо, кобне вечери 4. маја узео оружје из своје викендице, а које је иначе припадало његовом оцу, и свесно кренуо у крвави поход. Како смо раније писали, Урош Б. је решио да убија и учинио је то. Безумно је пуцао у све који су му се нашли на путу. Нажалост, жртве масакра није бирао. Жртве су се нашле у погрешно време на погрешном месту, а да је на тим местима кобне вечери био било ко други, Урош Б. би и њега убио. Иако је масакр планирао, и током покоља је унапред знао сваки свој следећи корак, жртве није циљано одабрао.

Истрагу је водило Више јавно тужилаштво у Смедереву, која је трајала пет и по месеци и вођена је темељно. Током истраге саслушано је 62 сведока, обављено је 60 различитих вештачења, саслушан је окривљени. Оптужница је написана на 210 страна.

Међутим, оно што се сви питају, а понајвише породице настрадалих, јесте шта је мотив овог злочина.

- Истрага није дошла до мотива. Једноставно, Урош Б. није имао конкретан мотив за зло које је посејао. Са жртвама није био у завади, он са њима није имао раније проблема, није желео да се њима лично освети. Психијатријско вештачење је показало да Урош Б. није душевно оболео и да је у тренутку злочина био урачунљив. И он сам током саслушања није могао јасно да определи мотив. Он је испричао "да су мештани села лоше говорили о њему и његовој породици, да су их омоаловажавали", али није могао да каже ко је конкретно причао и шта конкретно. Тако да, по свему судећи, Урош Б. је убио толике људе буквално без икаквог разлога. Он је пуцао само да би убио, није му било важно кога убија - објаснио је раније извор за Курир.

БОНУС ВИДЕО: