Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) саопштио је да ће и у поподневним сатима бити облачно, местимично са кишом, а на Копаонику са снегом, уз скретање ветра на северозападни правац. 

Крајем дана и током ноћи северозападни ветар понегде ће имати олујне ударе, температура ће бити у осетном паду, киша ће прећи у снег и у брдско-планинским пределима западне, југозападне, јужне и источне Србије, али и понегде у централним пределима земље.

Захлађење за викенд

У суботу умерен и јак, повремено и олујни северозападни , а у брдско-планинским пределима падаће снег. Јак северозападни ветар ће повремено имати и олујне ударе, стоји у прогнози. 

Местимично се очекује слаба киша, док ће слаб снег падати у брдско-планинским пределима, као и понегде у нижим пределима јужне и југоисточне Србије. Више падавина биће ујутру и пре подне у Браничевском округу, источној и југоисточној Србији.

Фото: РХМЗ

 

 

На планинама источне и југоисточне Србије очекује се од 10 до 20 цм снега, а услед олујног ветра на планинама се такође очекује и стварање снежних наноса. 

Крајем дана и током ноћи падавине ће престати, а ветар ослабити. У неделју и понеделјак ујутру слаб приземни мраз, у неделју током дана хладно, а почетком следеће цедмице дневна температура поново у порасту.

БОНУС ВИДЕО: