Глумац ће бити кремиран, а сахрана његових посмртних остатака одржаће се у понедељак у 14 сати. Његови остаци почиваће у Алеји заслужних грађана где ће га испратити породица, пријатељи, колеге, али и бројни обозаваоци из читавог окружења.

Фото: Г. Марковић

 

 

Његов добар пријатељ и колега, Воја Брајовић открио је како је изгледао њихов последњи сусрет. 

- Последњи пут смо се видели пре једно пола године. Радили смо на истом пројекту "Време смрти". Жарко је глумио Живојина Мишића, а ја сам играо улогу Радомира Путника. Ми смо се дуго дружили, а одлазио сам и у посету код њега у затвор оних дана, када се десила антологијска трагедија за њега - рекао је Воја за "Републику".

Фото: Д. Миловановић

 

 

Подсетимо, Жарко Лаушевић изразио је жељу да на вечни починак буде испраћен баш онако како је и живео - тихо и повучено.

Глумац је оставио у аманет својој породици да буде кремиран и да његов испраћај буде у Београду. Инсистирао је да сахрана прође без великих церемонија и говора, у најужем кругу блиских људи, потврдио је извор за "Курир". Лаушевић, који је рођен на Цетињу, највећи део своје каријере провео је везан за Београд, те не чуди његова жеља.

БОНУС ВИДЕО: