Српска слава је обичај који се јединствено упражњава у нашој земљи и као друштвено-културни обичај искључиво се везује за српски народ.

Фото: Профимедиа

 

Тада се окупљају породица и пријатељи код домаћина на ручку. Том приликом се можете уочити доста различитих видова понашања за столом а како се храниш, тако живиш - ова модификована верзија старе изреке "оно си што једеш" има своје упориште у анализи типова личности на основу односа према храни.

Ево како се различити начини понашања за столом одражавају на карактер:

Они који једу споро

Особе које уживају у сваком залогају и активно разговарају једу, показују да су свесне тренутка и живе живот пуним плућима. На послу су опуштене и не осећају притисак времена, често су склоне квалитетним међуљудским односима.

Они који једу на брзину

Особе које прве заврше с оброком често су такмичарски настројене, добро се сналазе под притиском, али им може недостајати спонтаност у међуљудским односима, те могу деловати површно.

Организатори

Особе које преферирају ред и правило, распоред хране у тањиру обично су организоване и дисциплиноване. Склоне су анализи и проучавању, али имају мање пријатеља због своје строге природе.

Авантуристи

Они који воле да пробају и нешто ново и непознато често су отворени за ризик и нове идеје. Ови авантуристички појединци често су лидери, имају много пријатеља и храбро прилазе изазовима.

Миксери

Особе које уживају у мешању различитих укуса показују јак карактер и способност преузимања сложених задатака. На послу су цењене, а приватно су отворене и друштвене.

Они који уживају

Особе које хрскају, мљацкају и уживају у сваком залогају имају безбрижан дух и често следе своје принципе и жеље, без обзира на туђа мишљења.

Стратези

Ови појединци пажљиво посматрају сваки оброк и унапред планирају све. Спремни су за сваку ситуацију, а у љубави очекују партнера који ће пратити њихову стратешку игру.

Пробирачи

Особе које избегавају одређену храну или имају строге преференције често су тешко прилагодљиве, избегавају ризик и нису склоне променама, чак и кад је реч о ситницама, преноси 24седам.рс

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".