Састојци: 100-120 гзелене салате, 30 г руколе, 100 г туњевине, 1 парадајз, 1 краставац, 1-2 тврдо кувана јаја, 5 кашика маслиновог уља, мало балзамико сирћета, со по укусу, 4 кашике мајонеза, 1 кашика сувог першуна, 3 кашике сока од лимуна.

Фото: Схуттерсцтоцк

 

Припрема: Оперите и оцедите листове салате и руколу. Очистите и исеците парадајз и краставац и помешајте са салатом, зачините сољу, маслиновим уљем и сирћетом.

Ставие их у посуду за салату и одозго распоредите туњевину добро оцеђену од уља из конзерве. Поређајте кришке јаја.

Мајонез помешајте са першуном и соком од лимуна и прелијте преко салате.

Уживајте у освежавајућој и хранљивој салати!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".