Књижевница Весна Радусиновић је као дете провела неколико година у комшилуку с покојним Лаушевићем на Цетињу. Као и сва деца, били су маштовити и несташни и пуни живота који их је касније одвео на различите стране.

Фото: Принтсцреен Инстаграм / веснарадусиновицоффициал

 

Весна се међу првима јавно опростила од Жарка Лаушевића. Објавила је његову фотографију на Инстаграму и написала четири тужне реченице.

- Кад год се појавиш у кадру сви нестану! Не виде се, не чују се. Одуваш их. Смрт не постоји и ништа сем вечности не броји - написала је књижевница.

Дрхтавим гласом и видно потрешена Весна нам је причала како је изгледало одрастање са Лаушевићем на Цетињу где су били прве комшије.

Фото: Принтсцреен Инстаграм / веснарадусиновицоффициал

 

- То је био јако давно. Жарко је био мој први комшија на Цетињу. Одрасли смо у једном дворишту. Он и његов брат су увек били заштитинички расположени према нама који смо били неколико година млађи. Ја сам неколико година млађа од Жарка. Увек сам била иницијаторка веште и лаке зараде, па онда је он у неко доба пристао да буде Оливер Млакар, а да ја будем Хелга Влаховић, а баба је пристала да њен кишобран буде бубањ за питања. И ми смо радили јелте квиз - сећа се Весна и наставља:

- Све се то одигравало код бабе у дворишту док је једном приликом нисмо побрали цвеће и брескве јер нам је досадило да се играмо квиза. И онда смо продали то све на пијаци и брескве и цвеће, и за новац купили лопту. Иначе, улазак на квиз је био дозвољен целом комшилуку у Иван Беговој улици на Цетињу у којој смо одрастали Жарко и ја. Жарко је знао да узме бакину варјачу и најављивао би Софију Лорен. Није то трајало дуго, само неколико разреда основне школе. То су биле уједно и прве паре које смо зарадили. Улаз на тај квиз Оливера и Хелге био је 20 и 50 пара. Клинци у улици су здушно то плаћали, али ми смо били великодушни па смо свима куповали лопту или Микијев забавник, шта је тада било у моди. Знате, то су биле седамдесете. У годинама које су следиле били смо јако поносни на њега. Здраво и лепо детињство смо имали. Он је фантастично сликао, савршено кувао, развио је све своје таленте - испричала је Весна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".