Марићева ћерка Јоана на сахрани је одржала потресан говор.

- Учио нас је да говоримо гласно да би сви чули. Јасно да бисмо разумели и кратко да би нас волели. Ја ћу то покушати, али није лако мало рећи и представити један толико богат живот, нашег јединственог и посебног оца, супруга, деке, доктора, неуропсихијатра, дипломате, а пре свега човека широког схватања. Драги тата, овог пута нисмо успели да те сачувамо већ своју мисију настављаш тамо горе, где се надамо да има више лепоте и правде. Драги наш, непоновљени Јоцика. Имали смо велику привилегију да живимо са тобом. Са тобом је увек све било посебно.

Фото: Д. Миловановић

 

- Решавао си проблеме других као од шале, да се до самог краја бориш за правду. Твојим одласком остала је празнина у нашим животима. Показао си нам како бити једноставан, обичан и скроман, а истовремено снажан, аутентичан и непоновљив. Радовао си се животу и уживао у њему пуним плућима, у свему и свакоме видео добру страну. Био си човек широких интересовања. Пропутовао си цео свет, а највише уживао у друштву добрих људи. Наша утеха - чуваћеш нас. Посматраћеш све наше борбе, све наше храбре кораке и одлуке. И знаћемо да нисмо сами. За нас си ти само на још једном далеком путу, где ћемо ти се једног дана придружити да заједно опет филозофирамо и славимо лепоту. Хвала ти за оплемењујуће тренутке. Тугу сада сви осећамо, али знамо да ово није крај. Настављамо где си стао. Нека те наша љубав заувек греје. Воле те твоји Александра, Војина, Јоана и Андрија - рекла је Јоана дрхтавим гласом преноси Блиц.

Јован Марић женио се три пута, а само га је његова друга бивша супруга испратила на вечни починак. Она је тужној поворци била поред ћерки и унука.

Подсетимо, Јован Марић био је српски психијатар, писац, бивши професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду и дипломата. Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду у јуну 1964.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".