Ђурђиц је хришћански празник који се прославља 16. новембра чиме се обележава успомена на пренос моштију Светог Ђорђа. Народ овог светитеља убраја у заштитнике, које су људи у невољи призивали, верује се да свети Ђорђе воли да се одазове невољницима и да им помогне.

Зато на тај дан треба изговорити ову молитву за мир у души, за љубав, здравље и срећу у дому и спас од сваке несреће и лоше воље. 

Молитва Светом Георгију

"Муке страшне избегао није, дивни Великомученик Свети Георгије. Све земаљско он презре и одрече, да Царство Небеско вечно стече. Видело је у тами што нам свима сија, слава дивног Великомученика Георгија. Душа наша смерно благодари, заступника таквог што нам Бог подари. Сваком ко помоћ и спас од њега затражи, име светога љубав и веру оснажи. Зато се теби у муци молимо, и твоје помоћи вапијући просимо. Услиши и сада молбе наше невољне, молитве прими скромне, драговољне. Нека заступништво твоје за нас не бледи, не остави нас у невољи и беди. Чуј глас напаћеног нашег рода, сети се српскога народа. Да нам душман више не прети, помози нам Георгије Свети".

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&