Аутобус са 42 седишта био је на путу за јужни град Џаму из града Киштвара када је скренуо са пута и пао у клисуру дубоку око 200 метара, рекао је Харвиндер Синг, цивилни администратор, преноси Асошиејтед прес.

Синг је рекао да су повређени пребачени у оближње здравствене установе, док су неки у критичном стању превезени у болницу у Џамуу.

Тачан узрок несрец́е није одмахза сада познат, али је полицајац Сунил Гупта рекао да је аутобус био претрпан и да је ишао неприлагођеном брзином. Он је рекао да је наложена званична истрага.

Индијски премијер Нарендра Моди изразио је на друштвеној мрежи X (Твитер) саучешц́е породицама жртава и најавио новчану помоц́ од око 2.400 долара свакој од породица жртава и око 600 долара за сваког од повређених. Индија има једну од највец́их стопа смртности на путевима у свету, са стотинама хиљада људи убијених и повређених годишње.

За вец́ину несрец́а криви се несавесна вожња, лоше одржавани путеви и стара возила. Прошле године, висец́и мост са кабловима срушио се у реку у западној индијској држави Гуџарат, када су погинуле најмање 132 особе у једној од најгорих несрец́а у земљи у последњој деценији.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".