Глумац Жарко Лаушевић преминуо је данас, 15.11.2023. године у 63. години живота, после краће борбе са тешком болешћу.

Глумци Мима Караџић и Жарко Лаушевић били су велики пријатељи, а Жарко је био кум на Мимином венчању са Сунчицом Ðурић 1992. После кобног догађаја 1993. у Подгорици, кад је Жарко из пиштоља ЦЗ-99 убио Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића, њих двојица су прекинули сваки контакт и нису причали 20 година. Њихово помирење се догодило на сахрани Драгана Николића.

Фото: В. Данилов

 

- Мима је близак с породицом једног од убијених момака и кад се то десило, он је прекинуо сваку комуникацију с Лаушевићем. За све ове године никад га није поменуо, избрисао га је из живота, открио је раније извор за "Старс".

И док су остали глумци прижељкивали Лаушевићев повратак у Србију, Мима је у интервјуима одбијао да говори о њему.

Фото: Г. Марковић

 

 

Сахрана Драгана Николића све је променила. Мима и Жарко су тада схватили колико су недостајали један другом, да је живот превише кратак, па су након сахране отишли у кафану, где су причали до раних јутарњих сати и помирили се.

Подсетимо, Жарко Лаушевић је боловао од карцинома плућа, а и поред тешке дијагнозе и терапије под којом је био, до последњег дана живота је био активан. Пре неколико дана се појавио на премијери филма "Хероји Халијарда" где га је публика дочекала уз громогласан аплауз и овације. 

БОНУС ВИДЕО: