Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у овом граду, ухапсили су седамнаестогодишњака из Сјенице због постојања основа сумње да је извршио кривично тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Он се сумњичи да је у уторак, око 22 часа, на кружном току у Сјеници управљајући "пасатом“, без возачке дозволе, прешао на тротоар и ударио двадесетогодишњег пешака из Сјенице, који је преминуо на лицу места.

Седамнаестогодишњак је приведен надлежном тужилаштву у Новом Пазару. Да подсетимо, у уторак увече је дошло до тешке саобраћајне несреће када је страдао младић Е.Р. док је снимао свог друга К.Б. како брзо вози зарад друштвених мрежа.

Њега је ударио аутомобил и убио га на лицу места, док је К.Б. задобио тешке повреде. Његов профил на друштвеној мрежи “ТикТок” је препун снимака брзе и бахате вожње.

“К.Б. је и радио као возач камиона, а волео је да дода гас и покаже колико аутомобил може брзо да иде. Био је добар у томе, али је млад, некако је изгубио контролу, и ето шта се десило. Не знам како да се помимо са тим је овако нешто одузело један млади живот и други угрозило... Ужас!”, рекао је мештанин Сјенице.

Што се тиче младића К.Б, он је изгубио контролу над возилом и преврнуо се на кров. Возило је слетело са пута и зауставило се на око 100 метара од пута и места несреће.

“Воли брзу вожњу, а на Тиктоку су му само снимци из аутомобила, где уз појачану музику снима цајгер који показује велике брзине, преко 100 на сат, па чак и 200 на сат. Аутомобили које је снимао углавном бољи, 'БМW' и 'ауди'. То снимање брзе вожње му је, као и многим другим младим момцима, био неки лајт мотив видео клипова и стил. Нажалост, све се претворило у праву катастрофу”, казао је извор упућен у случај.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: