Животна прича Жарка Лаушевића је добро позната свима. Прича се да је његова најстарија ћерка Асја променила презиме како би се заштитила.

Фото: АТА имагес

 

Асја је најстарије дете Жарка Лаушевића и његове прве супруге Маје. Поред Асје, пар је има и сина Душана, а Жарко из другог брака са Анитом има ћерку Јану.

Ни једно до троје деце Жарка Лаушевића нису склони медијском експонирању и о њима се мало зна.

Фото: В. Данилов

 

Познато је да се Асја бави фотографијом, а на њеним сликама често се могу видети предели из Црне Горе, родне земље њеног оца. Тамо је упознала и садашњег супруга, музичара Николу Бошковића. Они су се венчали 2014. године, а потом су се преселили у Америку, где је Асја провела највећи део свог детињства, а где и данас живе.

Син Душан је докторирао и бави се уметношћу, а за најмлађу Јану кажу да је слика и прилика свог оца, а познато је да се у иностранству бави медијима. Иначе сво троје деце Жарка Лаушевића живе и раде у Америци.

Подестимо, највећа трагедија у животу Жарка Лаушевића десила се кобне ноћи између 30. и 31. јула 1993. године када је глумац убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19), а Андрију Кажића ранио у пределу гениталија, недалеко од подгоричког кафића након туче.

Према тадашњим наводима медија, до сукоба је дошло када су Лаушевић и његов старији брат Бранимир нападнути. Том приликом је Жарко пуцњима из свог пиштоља усмртио нападаче. Након инцидента, осуђен је на 15 година затвора за двоструко убиство. Ова пресуда је након жалби потврђена 1994. године, а затворску казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".