Чувени певач ког је обожавала бивша Југа, Крунослав Кићо Слабинац, преминуо је на данашњи дан 2020. године, у 76. години.

Кићо Слабинац је као певач, композитор, гитариста и аранжер остварио велике успехе широм Југославије и, уопштено, Балкана, а био је победник многих манифестација и фестивала.

фото: Принтскрин LTV

 

 

Иза себе је оставио многе хитова, али један, посебан, отпевао је пре неколико деценија и једнако је популаран и данас, а у питању је песма "Због једне дивне, црне жене", коју је посветио добро познатој дами.

У интервјуу у Плавом Вијеснику откривено је ко је та "дивна црна жена" из песме:

"Ја гледао сам сунце на истоку како се буди, и гледао сам облаке и јутро у тисућу боја, и склапао очи од бола и скривао сузе, а она је остала тамо далеко у ноћи. Због једне дивне црне жене... ".

Кићо Слабинац је отворено говорио о својој љубави, а ни она  није крила колико јој је певач био драг.

 

 

- Али, да сам знао колико ћу због тога пропатити и другима нанети бола, не бих ништа писао... Престао бих да певам. Но, да кренем од почетка. Одлетео сам у Њурорк на турнеју и тамо, стицајем околности, упознао дивну црнокосу девојку. Заљубио сам се као дечак. И као увек у нашој професији, долази оно најтеже. Одлазак. Не знам да ли су то већ године, или сам по нарави такав, али сам у авиону страшно патио. У тој сребрној птици су се сви одушевљавали изласком сунца, а ја сам седео тужан и сам...

"Далеко ме носила птица сребрних крила

У земљу у којој је некада и она била,

Толико сам желио срећу и љубав без краја,

Али живот ме однио даље, далеко од ње...

Због једне дивне црне жене... "

Ту сам написао текст а композиција ми је већ полагано села у уво... У Загребу сам је завршио, а затим снимио на плочу. Постала је тражена јер је искрена и написана у једном даху.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, није се све завршило на леп начин.

- Наше познанство и љубав повредили су ме на врло груб начин. Но, да кажем мало више о тој тајанственој, како су је неки називали. Зове се Мира и родила се и живела у нашој земљи све до своје 4. године. Затим је отишла у Сједињене Државе. После толико година, сада је дошла овамо и након месец дана појавио се мали интервју у једном листу. Шта је ту свега надробљено! Нисам веровао својим очима. Жао ми је због ње. Једна искрена инспирација и љубав тако су повређене.

- Није ми јасно зашто су се окомили на мене. Ја ни од кога нисам сакривао Миру, водио сам је свуда са собом, и на излете, и на концерте. Волимо се иако је пре била удата, а то је заиста само наша ствар. Зашто нису могли да буду каваљери према једној жени а не да је безобзирно нападну којекаквим измишљотинама.

Наиме, поменута Мира била је Мирјана Антоновић, позната и по својој борби с Мирославом Илићем на суду и споровима које су водили како би доказала да је певач народне музике отац њеног сина Девина. И Мира памти Кићу по најлепшем и назива га једном од својих највећих  љубави.

 

 

- Била је то велика, млада, невина љубав. Били смо јако млади, готово деца. Мислим да се само једном у животу на тај начин може волети, и то се памти. Без обзира на то шта се догоди после, без обзира на то куда вас одведу животни путеви, такве се љубави памте.

- И... из такве љубави може настати много тога, као што се родила и ова песма. Када се искрено воли, онда се то само од себе догоди - рекла је Мирјана о љубави с покојним Кићом, с којим четрдесет година није била у контакту.

Међутим, две године пе његове смрти, поново су се срели, обновили пријатељство и остали у контакту, па ју је, како је рекла, назвао и пре операције и опростио се од ње, као да је слутио шта ће се догодити.

(Глосси)

БОНУС ВИДЕО: