Постојале су приче да су учесници девет година били везани за мали хонорар за "Гранд", а сада је Поповић открио своју страну приче: 

- Толико има те деце и свако даје неке изјаве, мене то толико не погађа. Када дођу пред финале, њих двадесетак потписује уговор од девет година. Сваке године кажем финалистима да је уговор активан само ако можемо да направимо нешто од њих. Значи потписали су уговор и до тада су радили за неких сто, сто педесет евра по неким клубовима, дискотекама. Онда долазе у такмичење и креће ново поглавље – искрено је започео Саша излагање:

Фото: Петар Милошевић

 

- Значи кажем им, добићете песме, рекламе, ако успемо да вас подигнемо на хиљаду евра, две то је супер и то вреди, а ако видимо да за годину дана и даље раде за 150 евра тај уговор не вреди ништа. Кажемо им да иду да певају и раде као што су и до сада, али имају уговор на девет година са нама и увек могу да дођу код нас када нешто сниме, јер смо ми њихова кућа, па можда се деси нешто за три, четири године – рекао је Поповић за Блиц, па се присетио се Мирзе Селимовића.

- Сећам се Мирзе Селимовић који је био победник. Он је добио једну, две песме, али ништа се значајно није десило. Дошао је и рекао: "Директоре, шта да радим ја и даље певам за 400, 500 евра". Ја сам му рекао: "Ти сам себи ради тезге. Ако ми будемо имали неки наступ за тебе, ми ћемо ти то заказати. И без обзира што имаш уговор све су паре твоје". Мирза је касније направио велики успех и сада има одличну цену – рекао је Поповић и открио колика је зарада Гранда, а колика певача од наступа.

Фото: В. Данилов

 

- Само да кажем да у уговору стоји да 70 одсто иде њима, а 30 "Гранду", али то је за оне певаче којима стварно можемо да подигнемо цену и могу да певају за озбиљне паре – рекао је Саша.

БОНУС ВИДЕО: