Обиласком пекара у ''кругу двојке'' може се утврдити да се цене славских колача разликују од локала до локала, али и да у појединим досежу астрономску цифру.

У једној популарној у строгом центу града, износ који треба платити за мањи славски колач је 1.500, док је већи чак 2.000 динара! Цене су разнолике, па се могу наћи и за четири пута мање новца, односно за 500 до 700 динара.

- Шишају нас за све живо! Хтела сам баш да наручим за славу, али сад кад сам чула цену, не пада ми на памет. Прошле године није било толико скупо - каже Београђанка Весна.

Фото: Профимедиа/З. Јовановић/принтскрин Јутјуб/Вијести

 

Уместо да падну у очајање, многе домаћице су одлучиле да се ухвате у коштац са изазовом и преузму контролу над својим кухињама, али и буџетом и саме ће припремити колач за славу. Потребно је само пар састојака и минимална улагања.

- Прављење славског колача захтева много времена и уложеног труда, али сматрам да и традиција налаже да се то уради код куће, уместо да то неко други уради за вас. Мени је битно да колач буде леп и спреман до славе, чак више него сва остала храна на столу - истиче Оља.

Подсетимо, прошле године у Београду цена славског колача кретала се од 350 до 400 динара, што је, у неким случајевима, и до пет пута мање него ове године.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: