Он је на конференцији за медије уочи окупљања националног тима поручио да верује да ће водити Орлове на Европском првенству 2024. године.

- Нема потребе нико да се боји, мој уговор траје до 31. децембра. У случају да се квалификујемо на Европско првенство, он се аутоматски продужује и траје до краја такмичења. Нисам ни са ким у Савезу причао у вези тога, није моменат за то. Не треба нико да брине због мог статуса, бићу селектор, настављам да радим свој посао и верујем да ћу Србију водити на Европском првенству - рекао је Стојковић.

Међутим, Пикси је поручио и да ће, према правилима, од првог дана 2024. године моћи да разговара са онима који су заинтересовани за његов рад.

Фото: МВ

 

 

- Е сад, има и друга страна. Ја сам од првог јануара слободан агент и према ФИФА правилима имам право да преговарам са другим странама. Шест месеци пре истека слободни сте да разговарате са било ким ко је заинтересован. Не кажем да ћу разговарати... - додао је Стојковић.

Пикси је постао селектор репрезентације Србије у марту 2021. године, неколико месеци након што је са те функције смењен Љубиша Тумбаковић.

Стојковић је Србију одвео на Светско првенство у Катару 2022. године, а на одличном је путу да са Орловима оде и на Европско првенство у Немачкој.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: