Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донео решење којим је према окривљенима Л.Д., А.Р. и К.К. одредио притвор, који им по том решењу може трајати најдуже 30 дана.

Притвор је према окривљенима Л.Д., А.Р. и К.К. одређен из законских разлога прописаних одредбом члана 211 став 1 тачка 3 Законика о кривичном поступку, односно услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Окривљенима Л.Д., А.Р., К.К., М.С. Н.Т., З.Г., М.Ђ., Р.З. и Г.В. на терет је стављено извршење кривичног дела тешка дела против опште сигурности из члана 288 став 2 Кривичног законика у вези кривичног дела изазивање опште опасности из члана 278 став 1 у вези члана 33 Кривичног законика.

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.

Подсетимо, претходно је у Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушано девет осумњичених у вези са оштећењем гасне инсталације у току извођења радова на постављању оптичких каблова у Земуну услед чега је дошло до неконтролисаног ширења гаса и експлозије у кући у којој је страдао С.Љ, а Б.Љ. задобила тешке телесне повреде опасне по живот.

Осумњичени су на саслушању изнели своје одбране, након чега је тужилаштво предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да одреди притвор тројици осумњичених да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Притвор је предложен за Л. Д. директора фирме „Интер цомунницатионс“ д.о.о из Београда која је главни извођач радова, А. Р. директора фирме „Оза пе“ д.о.о. из Пећинаца, која је подизвођач радова и радника ове фирме К. К.

Осталим осумњиченима је укинуто задржавање и они ће се у даљем току истраге бранити са слободе.

- Свим осумњиченима се на терет ставља кривично дело тешка дела против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивање опште опасности - саопштено је раније из тужилаштва.

Како смо раније писали, у петак је дошло до снажне екслозије у породичној кући у Земуну, а на месту је настрадао С. Љ,, док је његова ћерка Б. Љ. тешко повређена. Од силине експлозије срушила се читава кућа.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: