Дечак (15) који је у четвртак у школи Wалдбацхсцхуле у Оффенбургу (Баден-Wüрттемберг) пуцао и убио свог друга из разреда зове се М. З. (15), немачки је држављанин српско-косовског порекла. Ту вест су у петак објавили немачки медији након што се сазнало за ужасан злочин у немачкој школи. М. З. (15) је осумњичен да је пиштољем убио свог друга из разреда Павлоса (15). Према садашњој истрази, жртва је погођена у главу с два хица.

Немачки медији пишу да је убица М. З. то учинио, наводно, из љубоморе. Због чега је био љубоморан, још није објављено. Према информацијама немачке агенције (дпа), ватрено оружје је стара беретта 765. Још није познато је ли оружје било у легалном поседу нити да ли је дошло до кршења Закона о контроли оружја. Како су у петак објавили истражни органи, пиштољ је вероватно потицао из личног окружења наводног починиоца. То се такође односи и на муницију. Наводно је тинејџер узео пиштољ из своје куће. Билд, чији су новинари разговарали с мајком ухапшеног младића, пише како је оружје којим је почињено убиство наслеђено од деде 15-годишњака.

"Зашто је ученик деветог разреда Павлос морао да умре на Валдбах школи у Офенбургу? Да ли је Тикток дао модел за злочин школског убице?", питају новинари немачког Билда. Полицијска истрага о пуцњави у школи у Оффенбургу и даље је у пуном јеку, рекао је портпарол полиције. Како је Фениx-магазин.де већ раније писао, у четвртак око 12 сати ученик је ушао у учионицу, пришао свом другу из разреда и пуцао му у главу. Дечак је преминуо у болници.

(Фениx.де)

БОНУС ВИДЕО: