Бренин први бенд се звао "Јудекси", по угледу на некада популарне сарајевске "Индексе". 

- Имала сам тада своје хонораре и живела сам сасвим пристојно, испричала је Лепа Брена у једном интервјуу за ХРТ.

-Међутим, кад сам отишла у Београд на факултет, објављена је тада прва велика економска криза код нас. Нисмо имали довољно новца, ни моја породица, моји родитељи, брат и сестра, па ни ја. На факултету сам буквално била гладна. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Тих неких шест месеци су за мене били научна фантастика. Био је то сусрет са животном реалношћу у којој више ви немате прилику да вам мама кува кафу и припреми све, сећа се Брена која је уписала Природно-математички факултет, смер Туризам. 

Певачица је, како каже, тада схватила да мора да узме живот у своје руке.

- Знала сам да немам ни богате ни утицајне родитеље, да ћу морати да почнем да размишљам веома озбиљно о својој судбини и да се хватам укоштац са животом. Пошто сам знала да певам и веровала у себе, одлучила сам да ћу тако почети и да се издржавам. Било је немогуће другачије. Имала сам новца само за, малтене, један оброк дневно и да платим шта треба на факултету, сећа се Брена.

Фото: АТА имагес

 

 

Често, како каже, није имала ни за аутобуску карту, па се - као и други студенти, понекад крила дрхтећи да је не ухвати контрола.

- Сећам се, стајала сам на једној аутобуској станици на којој није било ни надстрешнице. Имала сам неку стару пелерину на себи, неки кишобран, али кад је дунула кошава и почела да пада она грозна киша, неко мало куче које је стојало поред мене и ја смо почели да дрхтимо заједно, прича некадашња студенткиња туризма у Београду.

- Тада сам одлучила да тотално променим свој живот и да нећу то себи више да дозволим. Решила сам да ћу почети да радим, завршава Брена.

БОНУС ВИДЕО: