Наша легендарна певачица Мерима Његомир пленила је пажњу свих љубитеља квалитетне музике и својим песмама оставила дубок траг српској нароној музици.  

На велику жалост свих који су годинама пратили ње рад, певачица је након тешке болести преминула је у 68. години.

Фото: Инстаграм принтскрин/ljubicanjegomir

 

 

Током своје блиставе каријере, коју није никада обележио ни један скандал, снимила је више од 25 албума и отпевала неке од безвременских хитова као што су „Иванова корита“, „Рузмарин“, „Због тебе“ и многе друге. 

Осим каријере коју је тешко надмашити Мерима се остварила и као мајка, супруга и жена којој је породица била на првом месту. О томе сведочи и чињеница да је одбијала турнеје по читавој бившој Југославији, јер је смарала да би то шкодило њеној деци, која су тада били тинејџери.

 

 

Мерима Његомир се 1979. удала се за Милана Његомира с којим је годимана била у браку, али су се њих двоје на крају ипак разишли. Остала је сама са четворо деце и била им највећи животни ослонац до краја свог живота.

Родила је три девојчице и дечака, а много пута је говорила како су они њен највећи понос. Они су сад одрасли људи, самостални, али их естрадни живот ни мало не привлачи.

 

 

Најстарија ћерка Мериме Његомир, Љубица, срећно је удата и власница је познате посластичарнице у Београду. Текстописац Милан Лаћа Радуловић, син покојне Марине Туцаковић и Љубица Његомир, ћерка покојне певачице  оснивали су Фондацију за борбу против рака. Њих двоје су желели да скрену пажњу јавности на ову озбиљну болест и на неки начин сачувају успомену на своје мајке.

Јелена је удата и на презиме Његомир додала је Граховац. Ова Меримина кћерка се бави лајф-коучингом и својевремено се писало о њој јер користи "вибрирање", технику за привлачење новца која је прославила Ану Бучевић. Јелена можда и више личи на маму од Милице.

 

 

Милица је кренула маминим стопама, али се повукла из јавног живота и данас ради као службеник код поверенице за заштиту равноправности.

Син Марко, једино мушко дете у породици, увек је био блажен међу женама, па не изненађује што носи титулу мајчиног љубимца. Он је завршио право, којим се данас и бави.

 

 

Мерима је била поносна на то што је успела да своју децу изведе на прави пут и мирно је могла да почива када ју је однела тешка болест с којом се борила.

БОНУС ВИДЕО: