- Са жалом смо примили вест да нас је јутрос напустио великан југословенског фудбала, члан ,,Партизанових беба" и легендарни нападач најбоље Партизанове генерације - Мустафа Хасанагић. ФК Партизан изражава искрену бол и саосећање са породицом и пријатељима - написали су црно-бели.

Рођен 20. априла 1941. у Прибоју на Лиму.

Хасанагић је у Партизан дошао 1961. године из ФК ФАП из Прибоја на Лиму и у Партизану је провео наредних девет година своје професионалне фудбалске каријере. За Партизан је одиграо 104 првенствених утакмица и постигао 55 голова.

Са Партизаном Хасанагић је освојио три титуле шампиона Југославије и то у сезонама 1961-62, 1962-63 и 1964-65. Са екипом Партизана је остварио и свој највећи успех, играо је у финалу Купу шампиона 1966. године у Бриселу против Реал Мадрида из Мадрида. У том славном походу до бриселског финала, Хасанагић је постигао шест голова.

После Партизана, 1969. године Хасанагић налази ангажман у Швајцарској у Женеви где се на годину дана придружује Сервенти, а већ следеће сезоне одлази у ФЦ Ла Цхауx-де-Фондс из истоименог града у Швајцарској. Ту и завршава своју активну играчку каријеру, мада је још играо и у Сирији где је био играч-тренер.

За најбољу селекцију Југославије, Хасанагић је одиграо пет утакмица. Деби је имао 7. новембра 1965. године на квалификационој утакмици за Светско првенство против Норвешке (1:1) у Београду. Опроштај од репрезентације, Хасанагић је имао 3. маја 1967. године на утакмици, у квалификацијама за Европско првенство 1968. у Италији, против Немачке (1:0) у Београду.

БОНУС ВИДЕО: