Браћа Хофман у фокусу су јавности последњих дана након што су се на друштвеним мрежама појавили видео снимци на којима се види како малтретирају људе и говоре како "рекетирају пола Београда".

Браћа Хофман, раније су били успешни спортисти, бавили су се кик-боксом, као и нијхов отац.

Први пут, на удару полиције Републике Српске нашли су се због отмице почињене 2018.

Иначе, и њихов отац био је познати боксер, али се због тога што су му се синови одрекли спорта и ушли у криминал, наводно одрекао.

Сада се на мрежама појавио снимак хакпшења групе из другог угла.

Како се може видети, специјалци УКП упадају у ресторан, а затим у муњевитој акцији, у којој су "полетеле и столице" групу осумњичених младића обарају на под и стављају им лисице.

Огласило се тужилаштво

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду данас су у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала приведено пет лица на информативни разговор, саопштило је тужилаштво.

- Ова лица се доводе у везу са објављивањем више снимака узнемирујуће садржине, у којима се види насиље, претње, а, поред осталог, се на њима чују и тврдње да та лица „рекетирају пола Београда“ - наводи се у кратком саопштењу.

Како се додаје, Више јавно тужилаштво у Београду ће у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије предузети све неопходне мере из своје надлежности и провере у циљу утврђивања свих чињеница, у циљу процесуирања учинилаца кривичиних дела и заштите личне безбедности и имовине грађана.

Иначе, ухапшена браћа Љубан и Миљан Хофман Видовић ако је судећи по друштвеним мрежама блиски су пријатељи са Мирком Шијаном, сином познате певачице Гоце Божиновске, а били су добри и са брутално ликвидираним Луком Перенчевићем на Бањици.

Како се може видети на фотографијама које неретко објављују може се видети како су они годинама пријатељи који често излазе, проводе време заједно, летују и зимују у друштву.

Такође, на једном од профила може се видети и да су Мирко Шијан и Миљан Хофман Видовић у загрљају на једној свадби са Луком Перенчевићем, навијачем Рада, који је брутално ликвидиран 9. маја прошле године у једном бокс клубу на Бањици у Београду.

У међувремену појавила се информација да је са њима ухапшен и син познате певачице Гоце Божиновске, Мирко Шијан.

Нешто касније огласио се и Мирко, који је демантовао да је ухапшен са браћом Хофман.

- Лаж. Нисам ухапшен, нисам приведен и немам коментар - рекао је кратко.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: