Инцидент се десио у једној мрачној улици у Мајамију, на Флориди у Америци. Хавијер Баез спасао је живот само захваљујући томе што је остао хладнокрван и што је искористио знање борилачких вештина, бранећи се од напасника.

Полиција је касније идентификовала нападача као 50-годишњег Омара Морера. Хавијер Баез био је миран када га је криминалац напао мачетом. Успео је да ескивира ударце, а онда је обухватио Морера и бацио га на асфалт као врећу. У том тренутку мачета је Мореру исклизнула из руку и остала на паркингу.

Колико много значи борилачки инстинкт, показује снимак. Сам Хавијер Баез описао је ситуацију у којој се нашао.

- Мени је то у крви. Када тренираш сваки дан, онда ни не размишљаш у ситуацијама као што је била ова. Бацио сам га на под, ставио колено на њега, звао полицију - рекао је бивши ММА борац.

Гушење је било пресудан потез, јер је тек после тога нападач био неутралисан. У полицијском извештају пише да је Мореро напао Баеза док је овај седео у аутомобилу. Ударио је руком у прозор, а затим је и отворио врата. Викао је и дивљао, Баез је најпре побегао, да би Морено узео мачету и напао га.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)