У селу Својново код Параћина се у среду ујутру догодило језиво насиље у породици када је мушкарац П.М. (44) секиром напао своје родитеље. Оца М.Д. (70) је ударио у главу који је у критичном стању и има прелом лобање, док је мајка у стабилном стању.

"Јутрос је било пуно полиције и Хитна помоћ, видели смо како их повређене извлаче из куће, било је страшно. Био је миран, повучен и фин. Једно дете му је преминуло пре доста година, још као беба. Од тада је он слаб са живцима. Има још једног сина који је сада већ велики, а супруга их је оставила и он је остао да живи са својим родитељима и сином у породичној кући. П.М. не ради нигде већ неко време. Повремено обавља неке послове када га позове неко из села, али већ дуже није у стању да ради. Његов син са дедом носи дрва", кажу мештани села Својново.

Када је полиција стигла на лице места, затекла је много крви у кући у којој је све било поломљено. Кривично дело је окарактерисано као покушај тешког убиства, П.М. ће у року од 48 сати бити спроведен на саслушање у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Контакт телефони Саветовалишта против насиља у породици (СОС телефон и сигурна кућа) су:

0900-011-011, бесплатан позив, радним данима од десет до 19 часова
011 2769-466, радним данима од десет до 19 часова
062304-560, од 19 до десет часова
Хитни позиви за пријаву насиља у породици могу се извршити на број 0900-100-600 од 00 до 24 часа, бесплатним позивом.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: