Многи тврде да имају непогрешив рецепт за срећу. 

Оно што је сигурно, кључ је у позитивном начину размишљања

О томе је својевремено говорио и чувени научник Алберт Ајнштајн. Ајнштајн је ово назвао најважнијим избором у човековом животу.

Алберт Ајнштајн је једном рекао: “Најважнија одлука коју човек треба да донесе је по којим принципима жели да живи. Да ли живи у пријатељском или непријатељском свету”.

Фото: Профимедиа

 

 

У ком свету ви живите? Како га видите? На нама је да одлучимо, а ову одлуку доносимо свако јутро. Кад се пробудимо, одмах себи морамо да поставимо питање: “Да ли живим у добром, пријатељском свету?”.

Начин на који одговорите и видите своју околину утиче на то како ће дан протећи. Позитивно размишљање чини да очи блистају, испуњава човека енергијом и срећом.

Када свој дан започнете верујући да је свет добар, постајете мање склони негативним реакцијама ако ствари пођу по злу. Имате више стрпљења и наде.

Добро рађа добро

Начин на који доживите свој дан на самом почетку утиче на количину добрих ствари које ће вам се дешавати током дана. Сузан Рејнолдс, коаутор књиге “Научите свој мозак да буде срећан”, верује да осећај задовољства може толико снажно да стимулише људски мозак да он постане на неки начин програмиран да види само позитивне ствари.

Другим речима, што више доброте видите у свету око себе, то ћете је више добити заузврат.

Будећи се и бирајући да живите у “лошем” свету, свој дан живите на сасвим погрешан начин.

Позитивно размишљање позитивно утиче на здравље. Смањује ризик од депресије, смањује анксиозност и чини нас отпорнијим на било који проблем. Људи који теже да виде добро око себе имају тенденцију да живе дуже и лакше се носе са стресом.

Чињеница је да је лако упасти у замку негативних мисли, неке ствари морају да нас погоде, али се треба трудити да увек нађемо нешто добро.

Ако дан започнете са позитивним мислима, живот ће брзо постати бољи.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: