Предраг Ејдус је био југословенски и српски позоришни, филмски и телевизијски глумац и професор глуме на Академији уметности "Браћа Карић".

Улоге по којима га публика памте су бројне, а неке од њих су у остварењима "Шовинистичка фарса", "Последњи круг у Монци", "Тамна је ноћ", "Повратак отписани", "Мирис кише на Балкану" у многе друге. 

 

Фото: АТА имагес

 

 

Глумац је преминуо 2018. године, а у једном од последњих интервјуа је рекао да је на своју породицу поносан више него на каријеру и улоге и да му је то највећи успех који је доживео.

За собом је оставио супругу Милицу и двоје деце Вању и Филипа.

Вања Ејдус (47) је кренула очевима стопама те је већ импресивна глумачка каријера већ сада иза ње. Од 2002. године је стални члан Народног позоришта у Београду, а за улогу у представи "Хасанагиница" је добила Стеријину награду.

Многе очеве савете памти, а један од најбитнијих јесте да је само рад пут ка успеху. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Мој отац је сматрао да је константни рад једини пут ка напретку, да не треба превише да се бира и одбија, јер сваки процес је ново и значајно искуство. Објаснио ми је да радиш, радиш, радиш, па се једном у десет година деси "оно нешто", па опет нови круг. То ме је научило стрпљењу и марљивости - рекла је глумица недавно за Курир.

За разлику од ње, Филип Ејдус (45) је изабрао другачији позив.

Филип је завршио Факултет политичких наука у Београду, па је магистрирао на Институту политичких наука у Паризу и на Лондоској школи за економију.

 

 

Пре 11 година је докторирао на Факултету политичких наука у Београду.

Политиколог Филип Ејдус ради и као ванредни професор на Факултету политичких наука у Београду, па можемо да кажемо да иако није кренуо пут уметности као његова сестра, ипак га као и оца интересује педагошки рад и преношење знања млађима.

БОНУС ВИДЕО: