Дипломирана правница Милица Јокановић у Србији је стекла велику популарност искључиво својим - знањем. Она је добила ласкаву титулу "принцезе од знања", а важи за једну од најуспешнијих такмичара који су се икада окушали на српској квиз сцени.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС Тако стоје ствари

 

 

Штавише, управо њени успеси и знање донели су јој ангажман у квизу "Потера", где је постала "трагачица" и показује нам колики је опсег њене опште културе и информисаности.

Можда ће вас изненадити да чујете да Милица већ има 40 година, премда изгледа доста млађе, а рођена је у Зеници. Она је дете професора историје и географије, који су на њу пренели љубав ка образовању, а сама Милица каже да је она цео свој живот заљубљена у знање.

Породица Јокановић девет година живела је и радила у Зеници, а због рата су избегли у Београд. Милица је у једном интервјуу рекла да су тада у Зеници настрадале само њихове књиге.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сврз

 

 

У једном интервју рекла је да никада неће заборавити да је видела како њихов дом гори и како горе књиге у библиотеци њеног породичног дома. Тада се, као девојчица, зарекла да ће их једног дана сакупити још више.

- Отац је умро пре седам година, мајци и мени је много тешко. Отац је био један од најобразованијих људи које сам срела у животу. Био је професор историје и аутор три објављене и једне необјављене књиге о привредној историји, за коју мајка и ја постхумно тражимо издавача. Мајка ми је велика подршка, и у квизу и у приватном животу - рекла је Милица за медије једном приликом, иако о овом сегменту живота нерадо говори.

Фото: РТС принтскрин

 

 

По доласку у Београд, Милица је завршила основну школу, а потом и београдску Гимназију друштвеног смера. Одлучила је потом да упише Правни факултет. Завршила га је као један од најуспешнијих студената са скоро свим десеткама у индексу.

БОНУС ВИДЕО: