Након добијене награде Воја је говорио о покојном Паји, којег је упознао 1971. године.

Било је то приликом Брајовићевог дебија у ТВ филму "Шешир професора Косте Вујића", у ком је Вуисић играо главну улогу, а Воја математичара Михаила Петровића - Мику Аласа.

- Још тада сам увидео какав је Паја професионалац и перфекциониста. Неколико година касније, када смо снимали "Поробџије" у Мостару, засели смо у паузи, дружили се, причали, нешто сам се замислио и рекао му: "Ја сам уствари схватио какав си ти штребер!". Људи су веровали да он то тако лако ради, да не глуми него да живи своје улоге, али он је био одговоран и студиозан - почео је присећање глумац за "Глорију".

Фото: АТА имагес

 

Павле је важио за правог перфекционисту, те му чак није било страно ни да једну сцену снима и више од 10 пута, све док не буде потпуно задовољан.

- Питао ме је: "Како то мислиш, штребер?". Објаснио сам му да се сећам да смо у "Шеширу" једну сцену снимали 17 пута. У тој сцени ја свирам виолину, Милан Цаци Михаиловић пева, а Павле стоји. Његов задатак је био само да нас слуша. 17 пута нас је враћао да поновимо кадар јер није био задовољан собом како нас слуша - испричао је Воја и додао:

Фото: Јутјуб принтскрин/Kosta Pecanac

 

- На то је имао спреман одговор: "Знаш, ја немам децу, али постоје деца којој се чини да је добро ово што ја данас радим и нећу да се сутра разочарају".

БОНУС ВИДЕО: