Он је своју исповест поделио на мрежама, а онда су се умешали други корисници. Објашњавајући ситуацију у којој се нашао, мушкарац открива да је његова партнерка случајно затруднела након три месеца забављања, а пар је након дуге расправе одлучио да настави трудноћу, али он признаје да он не би задржао дете, да је било до њега, пише Мирор.

Он такође истиче да их породица његове девојке охрабрује да се венчају како би „избегли било какву срамоту“ због ванбрачног детета. Човек је одлучио да затражи савет на друштвеним мрежама.

- Нажалост, моја девојка је затруднела после три месеца везе. Била је на контроли рађања, али се показало неефикасном. Гледајући уназад, требало је да користим кондоме, али сам схватио да контрацепција треба да буде 99,9 одсто ефикасна, никад нисам мислио да ћу бити тих 0,1 одсто - рекао је он.

Наводи и да су о свему много причали раније, када је рекла да би абортирала ако случајно затрудни. Након што је затруднела, предомислила се.

Фото: Профимедиа

 

- Нисам срећан због ове одлуке, али разумем да је то њен избор и да немам право гласа, тако је - признаје она.

Будући тата је открио да је његова девојка сада у седмом месецу трудноће, и док се он полако мири са идејом да буде отац, породица његове девојке врши велики притисак на њих да се венчају.

- Почело је са 'па кад ћеш да се удаш', а сада је све више 'боље да се ожениш пре него што се ово дете роди' - каже 27-годишњак.

Лично га брак не занима.

- Моји родитељи су се два пута женили и разводили. Већина бракова у мојој широј породици је протекла истим путем, а ја једноставно не марим за институцију. Немам ништа против оних који то бирају, али није за мене. Чак и да јесте, нисам спреман да се оженим девојком јер још увек нисмо заједно пуних годину дана – признаје.

Жеља му је да излази са девојком најмање две године пре него што се венчају. Он такође признаје да чак није сигуран да би и даље били заједно да није бебе, али би ипак волео да настави да се труди да то успе и да не одустане. Међутим, не жели да се ожени само зато што има дете.

Фото: Профимедиа

 

- Мислим да је моја девојка сјајна особа, али не бих рекао да сам заљубљен у њу - истиче он.

Према његовим речима, ни она није била за брак, али је сада ту идеју прихватила, углавном због притиска родитеља, који је убеђују да је срамота имати дете ван брака. Његов потенцијални свекар толико жели да се окупе да им је понудио 94.519 евра, уз куповину прстена и плаћање венчања.

- Не ради то да би био љубазан, већ да би се сачувао од срамоте. Цела ствар ми делује љигаво. Обоје имамо добре послове и иако би новац био добар, нама баш и не треба, ја зарађујем довољно новца на свом послу, као и она. Да ли грешим што не желим да се оженим, чак и ако нисам баш заљубљен у њу? - пита се 27-годишњак.

Након што је поделио причу на друштвеној мрежи Редит, био је преплављен саветима и коментарима.

- Трудноћа није ваљан разлог за брак. Буди добар отац. Појави се и буди ту за обоје, али ако се удаш за некога за кога ниси сигуран, завршиће се лоше за обоје. Немојте то да радите – саветују.

- Прошли смо кроз то као друштво. Не дајте се тим застарелим размишљањима – коментаришу.

- Ни твоја девојка није крива. Трудна је у седмом месецу, па су јој хормони у хаосу, породица јој дише за вратом, а она се већ плаши да ће постати мајка. То звучи као ужасна ситуација за обоје. Њена породица уништава оно што би требало да буде време да се сви усредсредите на то како изгледа бити породица, заједно или одвојено, управо сада - кажу младићу.

БОНУС ВИДЕО: