У Сталонеовом новом Нетфликс документарцу "Слај", бодибилдер, глумаци политичар открива како су се он и његов колега "свађали" око тога ко би могао да надмаши оног другог на екрану и ван њега током 1980-их и 90-их.

- Били смо као мала деца - каже Шварценегер (76). - Ко користи веће ножеве? Ко користи највеће пушке и држи их у једној руци? Ко има више мишића, ко има више мишићне дефиниције, ко има мање телесне масти?

Шест година након изненадног успеха Сталонеовог Оскаром награђеног "Рокија", за који је написао сценарио и у којем је глумио, Сталоне (77) је измислио још једног лика који је инспирисао хит филмску франшизу: вука самотњака, ветерана рата у Вијетнаму, Џона Рамба, који се на филму први пут појавио у остварењу "Прва крв" из 1982, заснованом на истоименом роману Дејвида Морела.

Фото: AP Photo/Vincent Yu

 

Кад је Сталоне постао синоним за експлозивне, брзе акционе блокбастере, како критичар Весли Морис објашњава у "Слају", Арнолд Шварценегер му је био једина конкуренција.

- Слај је са Рамбом изненада ушао је у моју арену - каже Шварценегер у документарцу о Сталонеовом преласку на филмове пуне акције, који се разликују од Терминатора и Командоса.

- Одједном су му били поцепани мишићи и сви су причали о његовом телу - присећа се он и додаје: - И то је створило конкуренцију, наравно. Сада гледамо уназад и смејемо се целој ствари.

Сталоне и Шварценегер су на крају заједно играли у још једном акционом филму који је покренуо франшизу, "The Expendables" из 2010. године, који je, кажу, обележило "зезање и лудовање пријатеља.

Али 2021. Сталоне је открио да су се њих двојица "заиста, заиста мрзели" у ранијим данима каријере.

Фото: Профимедиа

 

- Нисмо могли да поднесемо да неко време будемо заједно у истој галаксији - рекао је Сталоне у емисији Џонатана Роса у Великој Британији, преноси Инсајдер.

Ривалство пара је такође била тема разговора у "Арнолду", Шварценегеровом документарцу из три дела, објављеном у мају.

- Било је места само за једног од нас - присећа се Сталоне у интервјуу за тај документарни филм. - Био је супериоран. Једноставно је имао све одговоре. Имао је тело. Имао је снагу. То је био његов карактер.

Сталоне је чак признао да би, ако би требало да буде проглашен победник између њих двојице, то био Шварценегер: - Хтео је да буде број један… Нажалост, стигао је тамо.

У "Слају", међутим, Шварценегер се другачије сећа њихових дуела акционих хероја.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- Увек сам пратио Слаја, увек сам био корак иза - каже звезда о свом садашњем пријатељу.

- Увек је зарађивао веће приходе, а годину дана касније ја сам зарађивао исте, али до тада је поново зарађивао веће приходе.

Раније овог месеца, у разговору о својој књизи "Буди користан: Седам алатки за живот", Шварценегер је рекао за "Попл" да је његов однос са Сталонеом сада "фантастичан".

- Заиста му се дивим. Волим га. Он је само другачија особа од мене. Много је сировији, и много је рањивији и у додиру са својим емоцијама... То га чини добрим у глуми, јер ствари одмах осећа.

"Слај", у режији Тома Зимнија, премијерно је приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту 2023. Сада се емитује на Нетфликсу.

БОНУС ВИДЕО: