Аустријска полиција је објавила да су погинуле четири особе када се мали спортски авион срушио, преноси агенција АПА.

Хитне службе успеле су да дођу до олупине авиона кад су путници већ били мртви. Према наводима полиције, жртве још нису идентификоване. Узрок пада такође није познат.

Државна канцеларија криминалистичке полиције Салцбурга преузела је истрагу и позвала стручњака за авионске несреће. Државни правобранилац наредио је заплену олупине и обдукцију тела, наводи АПА.

Спашавање је отежавала стална киша и стрм терен

Олупину су током ноћи извукли припадници добровољних ватрогасних снага Ст. Андра, Тамсвег и Рамингштајн, као и припадници горске службе спашавања Тамсвег и превезли је у просторије канцеларије за одржавање путева Маутерндорф на процену стручњака.

Према “Кронензеитунгу”, један је сведок чуо ударац и алармирао спасилачке службе. Како извештава "ОРФ Салзбург", време у Лунгауу у време несреће сматрало се тешким за визуалне летове - због делимично густе наоблаке и турбуленције ветра. Уз то, наводи се да је срушени авион стандардно био опремљен падобраном за хитне случајеве, који се активира уз помоћ експлозивног пуњења. Међутим, систем за спашавање очигледно није био активиран, преноси агенција АПА.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".