Међутим, према његовим речима, овај новац му није донео добро и годинама након добитка налази се у финансијским проблемима и дуговима. Након што је доживео низ превара и разочарења, за Мондо је открио своју причу.

Вест да су Зоран и његова породица добили баснословни новац брзо се проширила селом и за седам дана сви су знали која кућа се обогатила, испричао је он.

- Имам сина, ћерку и супругу, сви смо се јако обрадовали добитку и велика радост је настала у кући. Имали смо одређене дугове које смо тада могли да вратимо и ствари које су нам биле потребне, али нисмо могли да их приуштимо. Такође, морали да седнемо за породични сто како бисмо видели шта ћемо са осталим новцем, који је био огроман. Нико од нас није имао искуства у великом послу и улагању - објашњава Зоран М.

Према његовим речима, брзо се међу укућанима појавио и страх од крађе, због чега су се сви трудили да новац сакрију и склоне на безбедно место.

Фото: А. Станковић

 

 

- Нешто смо одмах потрошили на реновирање куће, куповину аутомобила и једног стана у граду. Остатак смо планирали да оставимо како бисмо покренули неки посао. Међутим, ту су настали проблеми. Појавили су се разни преваранти, са причама које из ове перспективе делују као филмске. Неверовано је на какве поступке и преваре су људи спремни, само да вам извуку новац - каже Зоран М.

Наиме, овог срећног добитника најпре су преварили рођаци, који су тврдили да се налазе у стабилном послу и да много зарађују.

- Дошли су код мене са јагуаром и фераријем како бисмо се дружили ии разговарали о послу. Признајем, био сам наиван и поверовао сам о причу о некретнинама. Пошто нисам ништа знао о томе, нити сам икада био послован човек, није им било тешко да ме убеде. Наводно се један од скупих станова продавао на лицитацији тог тренутка у Београду и договорили смо се да га купимо по нижој цени и да се уталимо. Дао сам им кеш који сам имао код себе, док су они мени оставили скупоцена кола као гаранцију. Од тада се нису појавили ни јављали на телефон. Испоставило да кола припадају агенцији за изнајмљивање, а њих више нисам видео - открива своју судбину.

На тај начин остао је без великог дела новца, јер су га људи, како каже, "черупали" на разне начине.

Фото: Профимедиа

 

 

- После тога сам желео да направим посао за који ми је била потребна дозвола Министарства финансија, на коју се дуго чека. Упознао сам човека који се представио као адвокат који може да ми помогне. Скупљали смо гомилу папира, ја сам га возио у пословну зграду и чекао испред док је он "завршавао посао". Рекао ми је да је све сређено и да је дозвола добијена, само треба то да платимо. Нестао је са новцем, дозволу никада нисам видео, а касније сам чуо да никакве везе у Министарству није имао, већ је обичан преварант - каже он.

На тај начин је цела његова породица практично остала без ичега, у великим дуговима. Најгоре од свега је што су изгубили поверење у људе, каже он.

- Да ми је неко причао да тако нешто може да се деси, не бих му веровао. Тек када имаш велики новац, схватиш колико је похлепних и злих људи око тебе. Новац мења психу, личност, карактер и не треба завидети богатима. Сада  живим са грижом савести што нисам обезбедио породицу и што сам све протраћио због људи које бих волео да никад нисам срео. Зато бих волео да кажем свакоме ко дође до великог новца - то није срећа, од опреза можеш да полудиш и изгубиш поверење у најближе, а на крају те превари и извоза неко за кога си мислио да је једини сигуран и озбиљан играч - закључује Зоран М.