- У току ноћи на југозападу, западу и северозападу Србије биће могућа ређа појава слабе краткотрајне кише. Истовремено ће јужни и југоисточни ветар бити у даљем појачању, па ће у другом делу ноћи и пред јутро широм кошавског подручја и у планинским пределима ветар имати ударе олујне јачине - наводи се у РХМЗ најави.

Подсетимо, како су метеоролози раније најавили, у току ноћи између четвртка и петка, као и у петак током дана дуваће јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју јак југоисточни ветар са ударима олујне јачине. Најјачи удари ветра очекују се на југу Баната, у доњем Подунављу и на планинама (локално и преко 100 км/х), док ће удари кошаве у Београду достизати 60 - 70 км/х. Ветар ће ослабити у петак крајем дана - наводи се у упозорењу.

Топло и ветровито, повремено оркански удари

У петак ће бити топло и ветровито. Дуваће јак јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама са олујним, повремено и орканским ударима. Пре подне ће бити мало и умерено облачно и суво, а после подне облачно са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, уз пад температуре и слабљење и скретање ветра на слаб до умерен северозападни. Понегде се очекује и већа количина падавина за кратак временски период.

Најнижа температура ће бити од 7 до 15 степени, највиша од 18 до 23 степена.

Облачно за викенд

Први дан викенда биће умерено до потпуно облачно, на северозападу Србије суво уз делимично разведравање, а на југу и истоку земље местимично са кишом и пљусковима, који ће ујутру и преподне бити интензивнији. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 8 до 12 степени, највиша од 16 до 19 степени Целзијуса.

У недељу се очекује умерено до потпуно облачно време. После подне и увече пролазно наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином очекује се прво на северу и западу земље, а током ноћи и у осталим крајевима. Ветар ће бити слаб и умерен, повремено и јак, јужни и југоисточни, увече у скретању на западни и северозападни правац и у слабљењу. Најнижа температура од 7 до 12 степени, највиша од 16 до 21 степен.

БОНУС ВИДЕО: