Драган Маринковић Маца растужио је бројне пратиоце на друштвеним мрежама видео: 

- Кад је рат, држава даје топове, богати волове, сиротиња синове, а кад заврши рат, држава врати топове, богати добију нове волове, а сиротиња тражи гробове својих синова - изговорио је Маца ове речи са огромном тугом у гласу.

Испод овог снимка коментари су се само низали: 

Маца је једном приликом описао како је изгледало када је почео рат у Сарајеву: 

- Не дао бог никоме! У тим тренуцима размишљаш само да ли је ово последња кафа коју сам попио или ми је ово последњи пољубац с особом с којом сам се љубио - рекао је Маца и открио да је током рата у Босни био у родном Сарајеву јер, како је истакао, није могао да остави мајку.

Фото: АТА имагес

 

- Почетком априла почело је већ да се закувава. Не сећам се да сам икад видео лепши дан. Пролеће, кера нема на улици. Замисли празне улице, ништа се не чује, само птичице. Тишина, али она језива и ускоро креће белај. Тај дан ми никада није био дужи у животу јер не смеш изаћи. Већ се озбиљно заратило, али ми смо све контали то ће сад да прође, па идемо на море у Макарску.Ја прешао код маме, а она ставила јамболија преко телевизора и прозора, ако удари граната, да нас не повреди. Није жена схватала шта је граната и да то неће заштити ништа. Видим ја почиње пуцање, тенкови и одједном само како се зграда љуља. Погодили су спрат изнад мене, а видим кроз ону прашину маму, која је запалила. После сам је зезао да је оставила сина да га убију - рекао је глумац у емисији "Преживели" и нагласио да се одувек представља као Југословен и да га националне разлике не занимају.

Бројне Сарајлије замериле су му због тога што је напустио Сарајево. 

- Још као дете, знао сам жестоке момке и да није било њих, не знам како бих опстао. Имао сам проблема, углавном с будалама. Проблем је што сам ја у Сарајеву за папке четник, а у Београду сам муџахедин. Мени не смета ничија идеологија, ставови, док не угрожавају мене и неког мени блиског - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО: