Брајан Волш ухапшен је 8. јануара због ометања истраге, а касније је оптужен, и за убиство супруге. Он се сумњичи да је супругу убио у подруму њихове куће у граду Кохасету у Масачусетсу у САД, потом њено тело раскомадао и делове однео на депонију у којој се спаљује смеће, како њени остаци никада не би били пронађени.

Подсетимо, нестанак Ане Волш пријавио је њен послодавац из Вашингтона, пошто се после новогодишњих празника није вратила на посао, а супруг му је рекао да је отпутовала у ноћи између 1. и 2. јануара.

Ток суђења

На првом суђењу Волш је изјавио да није крив, а судија му је одредио притвор, без могућности кауције. Међутим, докази су против њега прикупљени у 10 кеса, и то у контејнерима у близини куће његове мајке, а један од кључних доказа је интернет претрага Браја Волша где се види да је претраживао "како се решити тела".

- Међу доказима су и огрлица коју је Ана носила, Прада торбица, потврда о вакцинацији против ковида на њего име, као и други предмети који садрже Анин и Брајанов ДНК траг - наводе они.

Фото: Танјуг/АП

 

Претходно суђење Брајану Волшу које је било у августу одложено је јер у суд нису стигли резултати ДНК анализе. Иначе, Волш све време негира да је убио супругу Ану, а њена мјка Миланка која живи у Београду раније је за Курир говорила "да она не верује да је Брајан наудио њеној ћерки, те да се она и даље нада да ле се Ана појавити".

На ранијим рочиштима откривено је да је Ана имала љубавну аферу са пријатељем из Вашингтона, где је радила. Такође, сазнало се и да је мајка Брајана Волша у децембру, мало пре Аниног убиства, ангажовао приватног детектива да је прати.

Полиција је у кући Ане и Брајана, у подруму пронашла трагове Анине крви, а на депонијама на којима је снимљен њен супруг, делове њених личних ствари.

Кључно сведочење бебиситерке 

Такође, сведочење девојке која је за овај брачни пар радила као бебиситерка био је кључно за истрагу.

Фото: Принтскрин Инстаграм

 

- У данима након нестанка Београђанке бебиситерка је чувала њихово троје деце и тада је приметила да је Брајан променио све тепихе у приземљу њихове куће, као и канту за смеће, а такође је променио браву на вратима подрума - подсећају амерички медији.

Такође, у дану када је Ана Волш убијена, Волш је бебиситерки рекао да ће он и Ана, отићи на касни бранч, али је потом рекао да су променили планове и да је Ана морала да се врати у Вашингтон.

- Полиција и тужилаштво су потом реконструисали Анине последње сате живота и убрзо је постало јасно да она није изашла из куће. Сигнал њеног мобилног телефона последњи пут је био у близини куће. С друге стране, Волш који је у то време био у кућном притвору због преваре са вредним сликама, тврдио је да је водио децу у школу, а камере су га снимиле како за готовину купује велику количину средстава за чишћење, крпе и кофере - подсетили су медији.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)