Како се број возача у Кини увећава сваке године, пред властима је све већи изазов како да ставе под контролу оне који не поштују прописе. У том науму, често прибегавају необичним решењима.

Број аутомобила у Кини се за једанаест година (од 2011. до краја 2022) увећао са 100 милиона на 450 милиона. Један од највећих проблема, међутим, за Кинезе представља паркирање.

Како је објавио један корисник друштвене мреже Реддит, да би закони о паркирању били поштовани, кинеске власти прибегле су помало необичном решењу: на аутомобил оних који се непрописно паркирају стављају вакум уређај који у себи има ГПС.

 

 

Овај уређај причвршћују на врата, а главни циљ је да они који крше закон буду осрамоћени, јер ће сви видети да нису поштовали правила.

- Овај уређај има тајмер и ГПС трагач на себи. Морате платити казну да бисте га уклонили. Град вам наплаћује на основу тога колико је дана стајао на вашем аутомобилу и, ако вам рачун буде превисок, могу да вас пронађу преко ГПС-а - пише корисник који је објавио слику.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО: