Глумац, који је стекао славу као саркастични Чендлер Бинг у серији “Пријатељи”, пронађен је мртав у суботу, у својој кући у Лос Анђелесу, као разлог је наведено утапање у хидромасажној кади, тачније ђакузију, али мртвозорник тек треба да објави званичан узрок смрти.

Сада је видео снимак Џенифер (54), који датира из 2004. године, на ком јеца док говори о Метјуовом “тешком путу”, а за који је он сам признао да га је натерао да се запита колико ће још бити жив – поново кружи интернетом док људи настављају да жале због губитка вољеног “Пријатеља”.

Фото: Јутјуб принтскрин/Q with Tom Power

 

 

Године 2004., када су завршили Пријатељи, Џенифер Анистон је дала је интервју Дајан Сојер у ком се сломила и у сузама разговарала о Метјуовој борби са пићем и његовом употребом дрога.

Дајан је питала глумицу шта сваки од њених колегиница и колега треба да чује, и док је Џенифер давала веселе савете својим пријатељима, када је Метју у питању, она се мучила да пронађе речи.

Напоменула је да глумац мора да зна да ће бити “добро” пре него што је погнула главу и заплакала.

Између јецаја, Џенифер је рекла: “Нисмо знали. Ми, знате, нисмо знали, нисмо умели да се носимо са тим. Знате, нико се никада није бавио тиме и нисмо знали шта да радимо. Нисам размишљала ни о идеји да    могу да га изгубим…”

Глумица је марамицом обрисала очи и наставила: “Тежак је то пут, али је добро.”

Џенифер је раније дала свом пријатељу и колеги упозорење од четири речи (Wе кноw yоу’ре дринкинг) на сету Пријатеља. Метју је открио да га је Џенифер прва суочила са његовом зависношћу током снимања. “Знамо да пијеш”, рекла му је током паузе снимања “Пријатељи”.

– Како знаш, питао сам је, никада нисам долазио на посао пијан. Можемо да те осетимо, намиришемо, рекла је то на чудан начин пун љубави, али то што је рекла у множини, дотукло ме је као удар маљем – описао је глумац у књизи.

Након што се два пута пријавио на рехабилитацију, док је радио на хит ситкому, 1997. и поново 2001. Пери је био “чист” само током снимања 9. сезоне.

 

Фото: Профимедиа

 

 

– То је била једина година коју сам био потпуно трезан током снимања Пријатеља – написао је Метју.

Он је преминуо у 54. години након што се “утопио у свом ђакузију код куће”, рекли су извори за Даилy Маил, али се чека званичан извештај обдукције. На лицу места није пронађена дрога, а нема индиција о насилној смрти. Цео свет је шокирала ова тужна вест и многи се већ данима опраштају од познатог глумца и комичара.

БОНУС ВИДЕО: