Необична прича која се одиграла у Северном Велсу почетком маја 1960. и данас изазива пажњу јавности.

Лесли је радио као таксиста, а након што је оставио мајку Сару Џејн Харви (65) у болници, одлучио је да је изненади. Не дуго потом, породично здање било је пуно полиције, форензичара и патолога.

Лесли је живео у близини мајчине куће са супругом и малим сином. Планирао је да очисти кућу у којој је одрастао, а један детаљ му је привукао пажњу.

Увек се питао шта се налази иза врата на плафону, која воде на таван. Мајка је говорила да ту чува ствари бивших станара, преноси Дејли Стар.

Лесли није одолео искушењу, па је отворио врата и ушао у мали простор. Остао је у шоку када је испод старог прекривача, гомиле паучине и прашине угледао мумифициране људске ноге! Ужаснут, одмах је позвао надлежне, а испоставило се да је реч о остацима бивше станарке, Френсис Алис Најт (60), који су били скривени на тавану две деценије.

Сара Џејн Харви је испитана док је лежала у болничком кревету. Тврдила је да је несрећна Френсис била инвалид, као и да се често жалила на болове у мишићима. Она није живела са супругом, иначе зубаром, од којег је добијала недељну накнаду.

Једне ноћи, објаснила је Сара, отишла је у кухињу да направи чај, а када се вратила затекла је станарку мртву. Уместо да случај пријави полицији, сакрила је тело, а затим наставила да прима две фунте недељно од њеног мужа.

Бизарна прича обишла је планету, а посебно је било интересантно на суђењу. Тужилаштво је тврдило да је Сара задавила жртву чарапом, пошто је од ње добила дозволу да новац преузима у пошти.

С обзиром на временску дистанцу није било могуће доказати да је реч о убиству и Сара је ослобођена кривице. Ипак, кажњена је са 15 месеци затвора, јер је преваром прибавила новац у периоду од маја 1940. до априла 1960. године.

Након изласка на слободу отишла је да живи у старачком дому, где је убрзо умрла од рака.

Пензионисани полицајац, Рејмонд Вон, који је радио на случају, својевремено је изјавио:

“То је био најнеобичнији случај који смо имали у нашој заједници и прво мумифицирано тело које сам видео. Памтићу га док сам жив”.

БОНУС ВИДЕО: