Дерек Роса суочен је с оптужбом за убоиство првог степена  те ће му се судити као одраслој особи. У петак је било његово прво судско рочиште на којем није присуствовао, већ су се његов отац и бака појавили у његово име.

Дечак је 12. октобра позвао Хитну помоћ како би пријавио да је управо убио своју мајку у њиховој кући у Хиалеаху. Диспечеру је рекао да је фотографисао убијену мајку Ирену Гарсију (39) и фотографије послао пријатељима.

- Фотографисао  сам и пријатељима рекао што се догодило. Је ли то лоше? - упитао је током телефонског позива.

Чује се како оператерка хитне службе пита: "Морам знати дише ли ваша мама", на што је он одговорио: "Госпођо, она је мртва", додајући да је "крв по поду". Глас му је приметно дрхтав.

Рекао је да његова новорођена сестра спава у свом креветићу. На питање да ли јој је наудио, одговорио је: "Нисам је дирао. Нисам хтео дирати своју сестру."

Фото: Hialeah Police

 

Током 18-минутног разговора, који је завршио кад је полиција стигла у његов дом, рекао је да је крв свуда по поду.

Полицајци су његову мајку пронашли мртву у спаваћој соби крај креветића у којем је дете старо 14 дана пронађено неповређено.

- Тренутно имам пиштољ код себе. Хтео сам да се упуцам, али нисам могао. У мојој соби је нож, а у дневној пиштољ - чуло се на снимку пуштеној у судници.

Хозе Роса, отац дечака, рекао је да нико није могао ни да замисли да ће се овако нешто догодити јер је његов син скромно и мирољубиво дете.

Описао је свог сина као вредног ученика који је био добро дете, омиљено међу пријатељима. Његов отац је признао да не зна шта је довело до напада, али је рекао да је као војник научио свог сина добрим вредностима.

Фото: Hialeah Police Department

 

- Мој клијент Дерек има снажну подршку своје целе породице. Важно је запамтити да је пре само два месеца Дерек био 12-годишње дете. Имамо пуно поверење у казнено правосуђа и правни процес - рекао је адвокат оптуженог.

Дечак је задржан без могућности плаћања кауције и пребачен у Metro West Detention Center.

Суочава се с доживотном робијом ако буде осуђен, будући да је амерички Врховни суд пресудио да је смртна казна за малолетнике неуставна.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: